Bits of insurance - Your daily intake of insurance news
Вести од Македонија Повеќе...

Генералниот директор на Сава Осигурување, Дракуловски, го промовира новиот продукт – осигурување на побарувања за сите бизнис клиенти

Сава Осигурување, како компанија која повеќе од 25 години е препознатлива на македонскиот пазар по својата иновативност, исполнување на преземените обврски, професионалниот пристап […]

Дали поевтинувањето на зелениот картон за сметка на авто-одговорноста е исплатлива за граѓаните?

Премиерот Зоран Заев во рамките на трибина на СДСМ изјавил: “Сакаме да го намалиме зелениот картон, сакаме да ги поедноставиме […]

Нов производ во земјоделското осигугување

Раководителот на Агенцијата за супервизија на осигурувањето – проф. Д-р. Климе Попоски имал интересно излагање како панелист на конференцијата организирана […]

Вести од регионот Повеќе...

САВА и ТРИГЛАВ ќе го купат Дијагностички центар Блед

Сава Ре и Триглав Груп објавија аквизиција на 80% акционерски капитал на Дијагностички центар Блед (Diagnosticni center Bled d.o.o.), што […]

Google, Alexa, Siri предупредуваат: Милиони изложени на ризик од повици – измама

Ново безбедносно прашање ги погоди водечките гласовни асистенти – овој пат не е тоа дека производителите ги снимаат нашите разговори. […]

Паднат уделот на Dunav Osiguranje во приходот на осигурителниот сектор

Уделот на осигурителот Dunav Osiguranje во вкупниот приход на осигурителниот сектор во Србија падна од 28.0% на 25.7% во Март. […]

Осигурување Повеќе...

ДАЛИ ИМАТЕ ДОВОЛНО ПОЗНАВАЊЕ ЗА ДЕЈСТВУВАЊЕ ПРИ ПОЖАР?

Пожарите можат да бидат огромна опасност за вас и вашата околина особено доколку немате доволно познавање за дејствување при ваква […]

Осигурувањето во ерата на автономни автомобили

Осигурителната индустрија развива нови начини за проценка на ризик со помош на вештачката интелигенција (ВИ) и автоматизацијата. Добро познато е […]

Работа од дома – безбедносна закана за компанијата

Голем дел од сопствениците на мали бизниси изјавуваат дека им дозволуваат на своите вработени да работат од дома кога имаат […]

Светски трендови Повеќе...

Кина, Фејсбук и Телеграм ќе лансираат свои криптовалути

Иднината на криптовалутите е прилично нестабилна, некои гледаат голема можност во нив, некои мислат дека наскоро ќе бидат заборавени. Во […]

Осигурувањето за автомобили на Тесла сега е достапно

Тесла само што им го даде на своите најверни американски возачи осигурувањето што го бараа. После објавувањето во Азија и […]

Фејсбук ќе наплаќа за негово користење?!

Неодамна една тивка и едноставна промена беше направена на веб страницата на Фејсбук. Токму поради оваа промена сега сите се […]

Иновации Повеќе...

Сајбер осигурителите заостануваат во заштита од новите закани

Капгемини, водечка технолошка консултантска компанија и ЕФМА, непрофитен финансиски консултант, секоја година го објавуваат Светскиот извештај за осигурување. Неодамнешното издание […]

Осигурителен софтвер: технолошка неопходност за модерните осигурители

Како осигурителна компанија вашите клиенти сега се повеќе поврзани со остатокот од светот и поседуваат повеќе методи за комуникација. Интернетот […]

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […]

Анализи Повеќе...

Преминот во Косово од ексклузивно MTPL пазар кон поразновиден пазар

Помеѓу 2008-2017 година, косовскиот пазар на неживотно осигурување се зголеми за 28,5 милиони евра (+ 50,6%) во однос на GWP. […]

Топ 3 најголеми осигурители учествуваа со повеќе од 60% од вкупниот пазар во Србија

Српскиот осигурителен пазар ја заврши 2018 година со GWP во вредност од 845 милиони евра, што претставува зголемување од 7,6% […]

Анализа на влијанието на Брегзит

Нова финансиска анализа покажа дека 275 фирми ги преместуваат или веќе ги преместиле своите бизниси, персоналот и имотот од Велика […]

Вработување Повеќе...

Кроација осигурување во потрага по нов координатор за наплата

Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје има потреба од следната работна позиција од координатор за наплата: Потребни квалификации: ВСС Претходно […]

Македонија2025 објавува оглас за вработување

Македонија2025 објавува оглас за вработување на Економски аналитичар/ Истражувач Организацијата Македонија2025 е посветена на создавање на просперитетна економска клима во […]

ПроКредит Банка вработува

Продолжете да се развивате со ПроКредит Банка, ако се идентификувате со целите и етичките вредности на нашата компанија,  и сте љубопитни […]

Интервјуа Повеќе...

Интервју со Марко Дамевски, директор на продажба Винер Лајф

Поразговаравме со г-динот Марко Дамевски, Менаџер за продажба на Винер Лајф за животното осигурување во Македонија, за неговата мотивираност, за […]

Интервју со Вилма Учета Дузлевска, Главен извршен директор на Кроациа Oсигурување Живот

Дузлевска: На животното осигурување му требаат стимулации, не нови даночни оптоварувања.

Зоран Нарашанов од ВИНЕР – Виена иншуренс груп

Најчитаниот портал од областа на осигурувањето, xprimm.com објави интервју со Зоран Нарашанов – главниот извршен директор на Виннер – Виена […]

Криптовалути Повеќе...

Кина, Фејсбук и Телеграм ќе лансираат свои криптовалути

Иднината на криптовалутите е прилично нестабилна, некои гледаат голема можност во нив, некои мислат дека наскоро ќе бидат заборавени. Во […]

Вредноста на биткоин достигна нов врв

Биткоин се искачи на највисоко ниво од септември, надминувајќи 7.000 долари, со што повторно оживеа тргувањето на криптовалути за време на […]

Биткоинот стана национална валута на Шведска

Група хакери влегоа на Твитер профилот на владејачката партија на Шведска и го прогласија биткоинот за национална валута на земјата, […]