Последни објави

Бугарија: раст на вкупната полисирана премија за 15%

Според бројките за пазарот, објавени од страна на бугарската Комисија за финансиски надзор, локалните друштва за осигурување платиле побарувања во вредност од 620,2 милиони евра, 8,4% повеќе во однос на …

повеќе

Хрватска: супервизорот го стопира Триглав при покупката на Рајфајзен

Хрватското супервизорска агенција – Ханфа ја стопираше зделката со која што Триглав ќе го купеше Raiffeisen Mirovinsko осигурително друштво. Стопирањрто се случи по утврдувањето од стрнана на Ханфа дека не …

повеќе

Македонија: Раст од 9,64% во животното осигурување

Според извештајот на Националното биро за осигурување вкупната бруто полисирана премија е во пораст од 6,61%% (и изнесува 10,58 милијарди денари) во однос на 2018та година. Неживотното осигурување има раст …

повеќе

Изјава на АСО за влијанието на Корона вирусот врз осигурителниот сектор

Агенцијата за супервизија на осигурување будно ги следи состојбите во осигурителниот сектор и потенцијалните ризици кои може да влијаат на осигурителниот сектор како резултат на ширење на вирусот КОВИД-19. Истовремено, …

повеќе

Историска лекција за излез од кризата со Корона вирусот за осигурителните компании

Вчера светската здравствена организација соопшти дека надежите дека топлото време ќе го намали ширењето на Корона вирусот (COVID-19) се минимални. Се верува дека повеќе луѓе биле заразени со COVID-19 отколку …

повеќе

Кој пристап за борба со Корона вирусот е правилен? Македонскиот или Европскиот?

Пред четири дена германската канцеларка со смирен и сериозен тон ја повтори изјавата дека очекува до 70% од луѓето во Германија да бидат заразени од новиот вирус. Непосредно по изјавата …

повеќе

Осигурителните копмании веќе развија производи за вирусот COVID-19

Две осигурителни куќи од Сингапур AIA Singapu и China Life Insurance Singapur развија производи за новиот вирус: Покритијата на AIA за COVID-19 осигувувањето вклучуваат: Надоместок за хоспитализација: Доколку е потребна …

повеќе
Triglav osiguruvanje

Триглав склучи договор за реосигурување со Триглав Ре

Во склученото реосигурување за 2020 година меѓу Триглав АД Скопје и Триглав Ре Љубљана (кои што се капитално повзани како дел од Групацијата Триглав) влагуваат следните договори: Вредноста на Договорот за …

повеќе