Хрватска: супервизорот го стопира Триглав при покупката на Рајфајзен

Хрватското супервизорска агенција – Ханфа ја стопираше зделката со која што Триглав ќе го купеше Raiffeisen Mirovinsko осигурително друштво. Стопирањрто се случи по утврдувањето од стрнана на Ханфа дека не сите услови од оригиналниот договор за продажба од Април 2018та се исполнети кој Триглав го потпиша со Рајфајзен банка. Триглав и без Рајфајзен останува еден од најголемите играчи во осигурителната индустрија во Адриа регионот и доминантна компанија во неколку земји вклучувајќи ја и нашата.

About Stefan Miteski

Стефан Митески е Insurtech претприемач со долгогодишно искуство во осигурувањето. Има работено со палета од осигурителни компании од гиганти кои што котираат на Fortune 500 листата до стартапи. Стефан Митески е посветен на развојот на осигурителната индустрија во Македонија, а тоа го манифестира преку организирањето на Insurack Skopje 2019та и страниците bitsofinsurance и reinsuranceekly

View all posts by Stefan Miteski →