Хрватска: ERGO осигурување прекина да постои

На седница на управниот одбор на Хрватската агенција за надзор на финансиските услуги, донесено е решение според кое што друштвата на ERGO осигурување за животно и неживотно прекинуваат да постојат.

До промените доаѓа по преносот на ERGO на својот осигурителен портфел на словенечката Zavarovalnica Sava d.d., што беше претходно усогласено и одобрено од супервизорите.

По оваа одлука на ERGO му се бришат лиценците за осигурување и компаниите се преобликувани во ДОО во регистарот на компании и им е промената дејноста.

About Stefan Miteski

Стефан Митески е Insurtech претприемач со долгогодишно искуство во осигурувањето. Има работено со палета од осигурителни компании од гиганти кои што котираат на Fortune 500 листата до стартапи. Стефан Митески е посветен на развојот на осигурителната индустрија во Македонија, а тоа го манифестира преку организирањето на Insurack Skopje 2019та и страниците bitsofinsurance и reinsuranceekly

View all posts by Stefan Miteski →