Бугарија: Евроинс Бугарија ќе пласира полиси во Холандија

Еуроинс Бугарија има намера ќе започне да нуди полиси за осигурување во Холандија, според извештајот од бугарскиот финансиски регулатор. Бугарската комисија за финансиски надзор го известила холандскиот супервизор за идните …

повеќе
Кијара невреме

Британија: Бурата Кјара направи штети во износ 1.1 – 1.9 милијарди евра

Според естимации на реномираната консултантска куќа PWC штетите кои ќе бидат пријавени по бурата Кјара ќе ги чини осигурителите 241 милиони евра. Сепак естимациите на AIR Worldwide  се далеку поголеми …

повеќе
Канада

Жената на терористот не може да си наплати од неговото животно осигурување

Жената на палестинскиот терорист Махмуд Мохамед Иса Мохамад кој извршил упад во израелски авион не може да си го наплати животното осигурување на својот маж бидејќи тој не укажал дека …

повеќе

Рекордни 6,37 милијарди долари вбризгани во Insurtech стартапите во светот

Според извештајот на Willis Towers Watson волуменот на инвестициите во Insurtech стартапите надмина 6,37 милијарди. Тоа е за 33.9% раст од историски најдобрата година за стартапите во сферата на осигурувањето. …

повеќе

Европското осигурување низ бројки

Insurance Europe секоја година публикува статистики за своите членки. Тоа претставува аосицијација на супервизорите на осигурувањето низ Европа. Ова се последните статистики за осигурувањето во Европа. Европа е втор континент …

повеќе

Обврзниците од катастрофални штети го надминаа прагот од 100 милијарди долари

Според реномираната AON Securities огромниот праг е поминат во текот на минатиот месец. Овој тип на обврзници постојат скоро четврт век а неодамна во детали го објаснувавме начинот на кој …

повеќе

Bitsofinsurance: Наш избор на подкасти за осигурување

Bitsofinsurance препорачува неколку одлични начини да се одржите во тек со последните настани и трендови во светот на осигурувањето. Издвоивме некоколку подкасти кои што редовно објавуваат квалитетни содржини и имаат …

повеќе

Дали новите возила ве следат како возите?

Реномираниот портал ResearchAndMarkets.com објави дека до 2024 се очекува околу 339 милиони возила да имаат системи за конекција и следење на навиките на возачите т.е. Telematics. Импозантната бројка во предвивувањето …

повеќе

Пожарите во Австралија направија осигурителни штети од 375 милиони долари

Побарувањата за надоместоци од штетни настани во Австралија се очекува да достигнат астрономски суми. Осигурителниот совет на Австралија (The Insurance Council of Australia) објави дека досега се пријавени над 5,850 …

повеќе