АСО го продолжува рокот за усогласување со законските прописи до 28.02.2020

Агенцијата за Супервизија на Осигурување известува дека рокот за усогласување со Законот за изменување и дополнување на Законот за супервизија на осигурување (“Службен весник на Република Мaкедонија” бр. 198/2018) е …

повеќе

Триглав со понуда на осигурување од малигни заболувања

Иако доброволното здравствено осигурување кое што го воведе Триглав Осигурување постои од 2015 година за издвојување е покритието за малигни заболувања.  “Триглав постојано работи на развојот на овој осигурителен сегмент …

повеќе

Светска банка ќе помага кај административните услуги на социјалното осигурување

Проект за администрирање на социјалното осигурување проектиран на 13,8 милиони евра, ќе се реализира во склоп на четиригодишната Рамка за соработка со Светска банка. Заменик-министерката за финансии Ширет Елези пред …

повеќе

ReinsuranceWeekly: Дали наскоро ќе видиме СкопјеКоин?

Во моментов еден од најбрзорастечките финансиски инструменти на меѓународниот пазар се обврзниците за катастрофи. Тие се своевидни фондови кои што гарантираат дека доколку одредена катастрофа не се случи инвеститорите ќе …

повеќе

Вработување и пракса во Кроација

Кроациа Осигурување Живот објави два огласи за пракса и работа. Заинтересираните кандидати треба да испратат куса биографија, каде што ќе ја назначат работната позиција и областа во која сакаат да …

повеќе

Еуролинк доделува стипендии

Еуролинк Осигурување потпиша договори за 30 стипендии на најдобрите студенти од Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, за учебната 2019/2020 година. Вкупната вредност на оваа програма изнесува 1.700.000,00 денари. Еуролинк …

повеќе

Плакета од СОС детско село за Осигурување Македонија – ВИГ

СОС детско село на специјален настан посветен на најголемите донори додели плакета на Осигурување Македонија Виена Иншуренс Груп за нивните досегашни донаторски проекти. Соработката меѓу СОС детско село и осигурителната …

повеќе

Осигурување на мобилни и останати апарати

Со оваа полиса, мобилната и техничка опрема што ќе ја набават корисниците во Нептун Македонија може да биде заштитена од неколку ризици: физичко оштетување поради случајно настаната штета, кражба, разбојништво, …

повеќе

Нов производ на Generali и Croatia life

Беше најавен нов производ Гарант Инвест кој претставува комбинација од осигурување на живот дополнето со инвестициска компонента. Овие типови на осигурување се многу популарни на американскиот пазар поради даночното ослободување кај …

повеќе
Sparkasse

Sparkasse.mk прогласена за најдобра веб страна во категоријата: финансиски услуги, банкарство и осигурување

Шпаркасе Банка Македонија ја доби награда за најдобра веб страница во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување на манифестацијата „Сајт на годината“. Изборот „Сајт на годината“ е манифестација која што се …

повеќе