Македонскиот стартап STORNEST избран како дел од Програмата за иновации на Insurtech Hub Минхен

Македонскиот стартап STORNEST, креатор на првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство, е избран за учесник на Програмата за иновации, од страна на …

повеќе

Рекордни 6,37 милијарди долари вбризгани во Insurtech стартапите во светот

Според извештајот на Willis Towers Watson волуменот на инвестициите во Insurtech стартапите надмина 6,37 милијарди. Тоа е за 33.9% раст од историски најдобрата година за стартапите во сферата на осигурувањето. …

повеќе
Kiimo

Kiimo – најпаметниот начин за достава во урбаните средини

На прва Kiimo не асоцира на пешки варијанта на Uber Eats. Kiimo e новата апликација на нашиот пазар која овозможува најпаметна достава на пратки. Преку неа практично секој станува доставувач …

повеќе
stornest

Дигитален сеф од Stornest – нова услуга на македонскиот пазар

Што е Stornest? Stornest е првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство. Stornest ги премостува нашите дигитални грижи кога ние не сме достапни.  …

повеќе
самоуправувачко возило

Дали автономните возила ќе значат пропаст за автомобилското осигурување?

Списокот на индустриите кои ќе бидат променети засекогаш со воведувањето на автономните возила е долг. За очекување една од нив да биде осигурителната индустрија. Зголемувањето на автономијата, резултира со подобри …

повеќе

Bitsofinsurance: Наш избор на подкасти за осигурување

Bitsofinsurance препорачува неколку одлични начини да се одржите во тек со последните настани и трендови во светот на осигурувањето. Издвоивме некоколку подкасти кои што редовно објавуваат квалитетни содржини и имаат …

повеќе

Дали новите возила ве следат како возите?

Реномираниот портал ResearchAndMarkets.com објави дека до 2024 се очекува околу 339 милиони возила да имаат системи за конекција и следење на навиките на возачите т.е. Telematics. Импозантната бројка во предвивувањето …

повеќе

ReinsuranceWeekly: Дали наскоро ќе видиме СкопјеКоин?

Во моментов еден од најбрзорастечките финансиски инструменти на меѓународниот пазар се обврзниците за катастрофи. Тие се своевидни фондови кои што гарантираат дека доколку одредена катастрофа не се случи инвеститорите ќе …

повеќе

Што носи акцискиот план на Европската комисија за развој на Финтек индустријатa?

Европската комисија има зацртано Европа да стане хаб за финасиските технологии т.е. FinTech.  Инвеститорите и бизнисите да можат да извлечат максимум од придобивките на единечниот пазар само доколку тој се …

повеќе