Историска лекција за излез од кризата со Корона вирусот за осигурителните компании

Вчера светската здравствена организација соопшти дека надежите дека топлото време ќе го намали ширењето на Корона вирусот (COVID-19) се минимални. Се верува дека повеќе луѓе биле заразени со COVID-19 отколку …

повеќе

Кој пристап за борба со Корона вирусот е правилен? Македонскиот или Европскиот?

Пред четири дена германската канцеларка со смирен и сериозен тон ја повтори изјавата дека очекува до 70% од луѓето во Германија да бидат заразени од новиот вирус. Непосредно по изјавата …

повеќе

ReinsuranceWeekly: Дали наскоро ќе видиме СкопјеКоин?

Во моментов еден од најбрзорастечките финансиски инструменти на меѓународниот пазар се обврзниците за катастрофи. Тие се своевидни фондови кои што гарантираат дека доколку одредена катастрофа не се случи инвеститорите ќе …

повеќе

bitsofinsurance: Предвидувања за сајберосигурувањето во 2020

Како што се завршува годината можеме да започнеме да зборуваме со предвидувањата кои што ќе следат следната година. Во текот на 2019 бевме сведоци на големиот испад на системот на …

повеќе

bitsofinsurance: 10 очекувања за македонското осигурување во 2020?

Првата половина од следната година секако ќе ја одбележат изборите а веднаш потоа ќе следат и коалицирањата. Македонската економија може да се надева дека во 2020та сето тоа побрзо ќе …

повеќе