Плакета од СОС детско село за Осигурување Македонија – ВИГ

СОС детско село на специјален настан посветен на најголемите донори додели плакета на Осигурување Македонија Виена Иншуренс Груп за нивните досегашни донаторски проекти. Соработката меѓу СОС детско село и осигурителната …

повеќе

Осигурување на мобилни и останати апарати

Со оваа полиса, мобилната и техничка опрема што ќе ја набават корисниците во Нептун Македонија може да биде заштитена од неколку ризици: физичко оштетување поради случајно настаната штета, кражба, разбојништво, …

повеќе

Нов производ на Generali и Croatia life

Беше најавен нов производ Гарант Инвест кој претставува комбинација од осигурување на живот дополнето со инвестициска компонента. Овие типови на осигурување се многу популарни на американскиот пазар поради даночното ослободување кај …

повеќе

bitsofinsurance: Предвидувања за сајберосигурувањето во 2020

Како што се завршува годината можеме да започнеме да зборуваме со предвидувањата кои што ќе следат следната година. Во текот на 2019 бевме сведоци на големиот испад на системот на …

повеќе
Sparkasse

Sparkasse.mk прогласена за најдобра веб страна во категоријата: финансиски услуги, банкарство и осигурување

Шпаркасе Банка Македонија ја доби награда за најдобра веб страница во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување на манифестацијата „Сајт на годината“. Изборот „Сајт на годината“ е манифестација која што се …

повеќе

SwissRe: Штетите од природни катастрофи за 36 милијарди пониски од 2018та

140 милијарди долари изнесуваат штетите од природните катастрофи во текот на 2019, објави SwissRe. Иако штетите од природните катастрофи имаат генерална тенденција на растење во минатата декада, сумата за 2019 …

повеќе

bitsofinsurance: 10 очекувања за македонското осигурување во 2020?

Првата половина од следната година секако ќе ја одбележат изборите а веднаш потоа ќе следат и коалицирањата. Македонската економија може да се надева дека во 2020та сето тоа побрзо ќе …

повеќе