Вработување и пракса во Кроација

Кроациа Осигурување Живот објави два огласи за пракса и работа. Заинтересираните кандидати треба да испратат куса биографија, каде што ќе ја назначат работната позиција и областа во која сакаат да …

повеќе

Еуролинк доделува стипендии

Еуролинк Осигурување потпиша договори за 30 стипендии на најдобрите студенти од Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, за учебната 2019/2020 година. Вкупната вредност на оваа програма изнесува 1.700.000,00 денари. Еуролинк …

повеќе

Што носи акцискиот план на Европската комисија за развој на Финтек индустријатa?

Европската комисија има зацртано Европа да стане хаб за финасиските технологии т.е. FinTech.  Инвеститорите и бизнисите да можат да извлечат максимум од придобивките на единечниот пазар само доколку тој се …

повеќе

EIOPA објави нов сет на смерници за супервизија на ICT во осигурувањето

Европското авторитативно тело за осигурување – EIOPA на 12ти декември 2019 објави нов сет на совети и смерници за развојот на IT индустријата во осигурувањето. Овој сет на мерки е …

повеќе

Брнабич: ќе овозможиме пензиско и инвалидско осигурување за земјоделците

Премиерката на Србија, Ана Брнабич, изјави дека заедно со експерти од Светска Банка имаат составено работна група која што бара решение за проблемот со пензиско и инвалидско осигурување кај земјоделците. …

повеќе

БиХ: Аура осигурување ја губи лиценцата

На 11ти декември федералната агенција за супервизија на БиX објави привремен прекин на лиценцата за осигурување на Аура осигурување за дејноста авто-одговорност кон трети лица на територијата на кантонот Тузла.  …

повеќе
belgrad

Србија: пораст на осигурувањето од 5,9% споредено со минатата година

Бруто полисираната премија во Србија пораснала за 5,9% и сега претставува 672 милиони евра, според извештајот на Националната Банка на Србија за првите три квартали од 2019та година. Неживотното осигурување …

повеќе

Украина: продадени над 1 милион електронски полиси за авто одговорност

Добри вести доаѓаат од Украина – една од политички најмалку стабилните земји на европскиот континент. На нејзина територија има вооружени судири веќе 5 години, а економскиот показател GDP per capita …

повеќе